Plaktattoo-op-meisje

De plaktattoo door de jaren heen: van kauwgom tot DIY

Een plaktattoo ken je misschien als een geliefd souvenir uit onze kindertijd, vaak verstopt in kauwgom verpakkingen. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom deze plaktattoos zo'n hit waren? En hoe ze hun weg vonden naar de kauwgom industrie?

In deze blog ontdekken we de reis van de plaktattoo. Van eenvoudige kauwgom verrassing tot een creatieve manier om jezelf uit te drukken. Duik met ons mee in de geschiedenis van deze trend en ontdek waarom plaktattoos nu weer zo in opkomst zijn.

De plaktattoo als marketingtruc

In de jaren '60 en '70 werden plaktattoos populair, vaak verkocht als extraatje bij kauwgom. Dit was een slimme marketingtruc van kauwgom fabrikanten. Ze wilden zo hun producten aantrekkelijker maken voor kinderen en tieners. Door de plaktattoos toe te voegen, konden bedrijven iets extra's bieden zonder dat het hen veel meer kostte.

Plaktattoos trokken veel aandacht omdat ze tijdelijk en kleurrijk waren. Door plaktattoos aan kauwgom toe te voegen, maakten bedrijven hun producten aantrekkelijker. Dit zorgde vervolgens tot meer verkopen en meer betrokkenheid van klanten. Het was een win-win situatie voor zowel de fabrikanten als de consumenten.

De opkomst van de plaktattoo

Plaktattoos werden vroeger vooral gezien als kindervermaak. Maar tegenwoordig zijn plaktattoos helemaal terug, en niet alleen voor kinderen. Steeds meer volwassenen ontdekken deze trend. Waarom zou je kiezen voor een permanente tattoo als je ook een tijdelijke plaktattoo kunt nemen? Het heeft veel voordelen: ze zijn pijnloos, snel aan te brengen, een stuk goedkoper dan een echte tatoeage, en je kunt ze eenvoudig verwijderen en vervangen door een ander ontwerp. Maar hoe komt het dat plaktattoos nu weer in opkomst zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht.

  1. Sociale Media en influencers

 In de afgelopen jaren hebben veel populaire influencers en beroemdheden plaktattoos gedragen in hun sociale media-content. Dit heeft een grote impact gehad op de populariteit van plaktattoos. Platforms zoals Instagram en TikTok zijn krachtige middelen om trends te verspreiden. Als een bekende influencer met een groot bereik plaktattoos draagt, kan dit snel een rage worden.

  1. Festivals en evenementen

 Plaktattoos worden vaak gezien op festivals, muziekconcerten en andere evenementen. Deze evenementen trekken vaak een jong en trendgevoelig publiek aan. Plaktattoos worden hier dan ook gebruikt om een tijdelijke look te creëren.

  1. Mode en design

 De mode-industrie heeft ook plaktattoos omarmd als een creatieve manier om outfits te verfraaien. Ze kunnen perfect worden gebruikt als accessoires. Sommige modemerken hebben zelfs samenwerkingen met tattoo-artiesten om exclusieve ontwerpen te maken. Dit maakt plaktattoos aantrekkelijk voor mensen die van mode houden en iets unieks willen toevoegen aan hun stijl.

  1. Nostalgie

De nostalgische factor mag niet worden onderschat. Veel volwassenen die in de jaren '80 en '90 zijn opgegroeid, herinneren zich plaktattoos uit hun kindertijd. Nu plaktattoos weer opduiken, kunnen ze een gevoel van nostalgie oproepen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breder publiek.

  1. Toegankelijkheid en betaalbaarheid

 Plaktattoos zijn gemakkelijk te verkrijgen en betaalbaar. Ze bieden een makkelijke manier om een tijdelijke tatoeage te dragen. Dit kan zo zonder de kosten en toewijding van een permanente tattoo. Dit maakt ze toegankelijk voor mensen van alle leeftijden, waardoor de populariteit kan groeien.

Het is duidelijk dat een combinatie van sociale media, evenementen, mode, nostalgie, en toegankelijkheid een rol heeft gespeeld in de heropleving van de plaktattoo. Het is een trend die zowel oude als nieuwe generaties aanspreekt. Deze trend laat zien dat plaktattoos meer zijn dan alleen een kindertijd herinnering.

DIY: Je eigen plaktattoo maken

Wist je dat je tegenwoordig zelfs je eigen plaktattoo kunt maken? Met speciaal plaktattoo papier kun je thuis je eigen ontwerp afdrukken. Zo ben je niet langer afhankelijk van de bestaande plaktattoos online. Het werkt met alle soorten afbeeldingen, zelfs met foto’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto van een vriend of een grappige meme? Alles is mogelijk!

Conclusie: Plaktattoos zijn terug!

Zoals we hebben gezien, is de plaktattoo meer dan alleen een nostalgische herinnering uit onze kindertijd. De heropleving van de plaktattoo is het resultaat van een combinatie van factoren. Denk maar aan sociale media, festivals, mode, en toegankelijkheid. Deze trend spreekt zowel jongeren als volwassenen aan, en biedt een leuke en tijdelijke manier om creatief te zijn.

De comeback van de plaktattoo laat zien hoe trends zich kunnen ontwikkelen en nieuwe generaties kunnen bereiken. Met de mogelijkheid om nu zelfs je eigen plaktattoo te maken, is het gemakkelijker dan ooit om unieke ontwerpen te creëren.

Als je een leuke plaktattoo wilt, probeer er dan zelf een te maken! Ideaal voor dat aankomende festival of themafeest. Waar wacht je nog op? Ontdek het speciale plaktattoo papier en begin met ontwerpen!