Man-vertelt-of-een-tattoo-pijn-doet

Doet een tattoo pijn?

Ben je al een tijdje aan het nadenken over het nemen van een tattoo, maar ben je bang voor de pijn? Je bent niet de enige! Veel mensen zijn benieuwd naar de pijn die gepaard gaat met het zetten van een tatoeage, en dat is begrijpelijk. In deze blog gaan we dieper in op de vraag: doet een tattoo pijn? We bespreken de verschillende factoren die van invloed zijn op de pijnbeleving en geven je handige tips om de pijn zoveel mogelijk te beperken. Of je nu nog twijfelt over het nemen van een tattoo of al besloten hebt om er een te nemen, deze blog is een must-read voor iedereen die meer wil weten over de pijnlijke kant van het zetten van een tattoo!

Waarom doet een tattoo pijn?

Het zetten van een tattoo gaat gepaard met enige pijn omdat er met een naald in de huid wordt geprikt. Deze naalden maken duizenden kleine gaatjes per minuut, waardoor er in korte tijd veel zenuwuiteinden worden gestimuleerd. Bovendien kan het aanbrengen van de inkt in de huid ook voor pijn zorgen. De inkt wordt onder de huid aangebracht en kan de huid doen opzwellen, wat kan leiden tot een ongemakkelijk gevoel.

Hoe pijn doet het zetten van een tattoo?

Het ervaren van pijn bij het zetten van een tattoo kan sterk variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen beschrijven het als een lichte irritatie, terwijl anderen het als behoorlijk pijnlijk ervaren. De intensiteit van de pijn hangt af van verschillende factoren, zoals de plek waar de tattoo gezet wordt, de grootte en de complexiteit van het ontwerp, en de gevoeligheid van jouw huid. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de pijn zoveel mogelijk te verminderen.

7 tips om de pijn bij het zetten van een tattoo te minderen

Met deze tips en tricks kan je de pijn bij het zetten van een tattoo aanzienlijk verminderen. Onthoud echter dat iedereen pijn anders ervaart en dat het laten zetten van een tattoo altijd een persoonlijke beslissing is.

  1. Kies de juiste plek: Sommige delen van het lichaam zijn gevoeliger dan andere. Als je bang bent voor pijn, kies dan een plek waar de huid wat dikker is en waar de botten niet te dicht onder de huid zitten, zoals bijvoorbeeld de schouders of bovenarmen.

  2. Vermijd alcohol en drugs: Alcohol en drugs kunnen de pijnbeleving beïnvloeden en zelfs het bloeden tijdens het tatoeëren verhogen. Probeer dus nuchter te blijven tijdens de sessie.

  3. Eet iets van tevoren: Het is belangrijk om voldoende te eten voordat je een tattoo laat zetten. Zo blijf je alert en kan je lichaam beter omgaan met de pijn.

  4. Vraag om pauzes: Als de pijn te hevig wordt, vraag dan gerust om pauzes. Je hoeft de tattoo niet in één sessie te laten zetten.

  5. Gebruik verdovende crèmes: Verdovende crèmes kunnen helpen om de pijn te verminderen. Overleg wel eerst met de tatoeëerder of deze crèmes gebruikt kunnen worden en hoe je ze moet aanbrengen.

  6. Ademhalingsoefeningen: Door rustig en diep te ademen kan je jouw hartslag vertragen en de pijnbeleving verminderen. Vraag aan de tatoeëerder of je hierbij geholpen kan worden.

  7. Afleiding: Afleiding kan ook helpen om de pijn te verminderen. Luister naar muziek of neem een vriend of vriendin mee die je kan afleiden tijdens het zetten van de tattoo.

Een neptattoo doet geen pijn

Als je twijfelt over het zetten van een tattoo omdat je bang bent voor de pijn, kan het een goed idee zijn om eerst te experimenteren met een tijdelijke neptattoo. Neptattoos zijn een goede manier om een tattoo uit te proberen. Daarnaast kan het dragen van een neptattoo je helpen wennen aan het idee van een tattoo op je lichaam.

Waar koop je neptattoo papier?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om aan neptattoos te komen, zoals tijdelijk tattoo papier dat je zelf kan bedrukken met een printer. Dit neptattoo papier kan je gemakkelijk vinden bij verschillende online winkels of in de hobbywinkel. Probeer het uit en ontdek hoe een tattoo op jouw lichaam eruit zou zien. Wie weet, misschien verlicht dit wel (letterlijk) de pijn om een echte tattoo te laten zetten.