Vrouw-vertelt-over-van-een-tijdelijke-tattoo-naar-een-echte-tattooen

Is het mogelijk om een tijdelijke tatoeage permanent te maken?

Steeds meer mensen laten hun tijdelijke tattoos omzetten in echte tattoos. Een professionele tatoeëerder kan van het ontwerp van jouw tijdelijke tattoo een blijvend kunstwerk creëren. Er zijn echter een aantal factoren waar je rekening mee moet houden voordat je een tijdelijke tatoeage permanent maakt.

Van tijdelijke tattoo naar echte tattoo, het ontwerp en het proces

Vraag jezelf af of de tijdelijke tattoo een ontwerp is waar je aan vast wilt houden voordat je besluit om het permanent te maken. Het is ook aan te raden om met een professionele tattoo artiest te spreken voordat je deze stap onderneemt, zodat je kunt bespreken of het proces haalbaar is.

Pijn

Het plaatsen van een tijdelijke tattoo is volledig pijnloos. Dit is natuurlijk een ander verhaal bij het zetten van een echte tattoo. Sommige mensen beschrijven de pijn als ongemakkelijk of branderig, terwijl anderen zeggen dat het pijn doet als een blauwe plek. Gevoelige gebieden zoals ribben, de binnenkant van armen en benen en het gezicht doen vaak meer pijn dan andere plaatsen.

Verwachte kosten

De kosten van een tattoo variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Denk maar aan de grootte en complexiteit van het ontwerp. Ook de ervaring en reputatie van de tattoo artiest en de locatie waar de tattoo wordt gezet spelen mee. In de meeste gevallen worden tattoos verkocht voor een uurtarief. Een kleine, eenvoudige tattoo kost minder dan een grotere, meer gedetailleerde tattoo die meer tijd kost om te voltooien.

Je kunt dus van een tijdelijke tattoo een echte tattoo laten maken, maar het is belangrijk om eerst alle factoren in overweging te nemen. Wij raden aan om eerst met een professionele tattoo artiest te spreken voordat je besluit om een tijdelijke tattoo echt te maken, zodat je de beste beslissing kunt maken voor jou en je huid.