Man-vertelt-of-neptattoos-geschikt-zijn-voor-kinderen

Zijn tijdelijke tattoos geschikt voor kinderen?

Is een tijdelijke tattoo wel geschikt voor jouw kind?

De vaak leuke en kleurrijke ontwerpen van tijdelijke tattoos zullen ook bij kinderen enthousiasme opwekken. Maar is een tijdelijke tattoo wel geschikt voor jouw kind? Als je het ons vraagt wel. Houd hierbij wel rekening met de 2 onderstaande punten.

Allergie

Tijdelijke tattoos zijn leuk voor kinderen maar voordat je een tijdelijke tatoeage op je kind aanbrengt, is het belangrijk om de risico's ervan te begrijpen. Er zijn verschillende soorten tijdelijke tattoos. Denk aan henna tattoos, air brush tattoos of tattoos van tijdelijk tattoo papier. Sommige producten kunnen allergenen of irriterende stoffen bevatten die een allergische reactie op de huid kunnen veroorzaken. Als je roodheid opmerkt rond de plaats waar je de tatoeage hebt aangebracht, verwijder de tattoo dan. Wordt het hierna erger? Zoek dan onmiddellijk contact met de dokter. 

Geschikt ontwerp voor jouw kind

Vraag jezelf ook af of de neptattoo geschikt is voor een kind. Sommige tatoeages bevatten ongepaste afbeeldingen of tekst, niet geschikt voor kinderen. Een kind weet niet altijd de betekenis van een bepaalde tekst of afbeelding. Houdt hier rekening mee en ga er ook zorgvuldig mee om. 

Conclusie

Zolang je de instructies opvolgt en je jouw kind goed in de gaten houdt, zijn tijdelijke tattoos een geweldige en veilige manier om hen plezier te laten hebben. Als je je zorgen maakt over eventuele reacties of allergieën, raadpleeg dan altijd een dokter voordat je een product op jouw kind aanbrengt. De neptattoos van Talatattoo worden gemaakt van waterbestendige en veilig op te lossen materialen. Daarom zijn ze veilig op het lichaam aan te brengen. Door de juiste zorg en aandacht te besteden aan de ingrediënten, instructies en ontwerpen, kunnen tijdelijke tattoos een geweldige aanvulling zijn op de speelervaring van kinderen, waarbij de creativiteit wordt gestimuleerd en het plezier wordt vergroot zonder onnodige risico's te nemen.